05 Ağustos 2017

Grand Blue'da Güncele Geldik Günceli



Evet, merhaba ben bouya (sadeditör2001) öncelikle nicklerimizi değiştirdik. Aslında değiştirmedik SAD SCANS için özel nickler kullanıyorduk ama şimdi yabancı gruplarla falan takılınca orada kullandığımız orijinal nicklere geri dönelim dedik. Şimdi, bu güncelin yazılma sebebine gelirsek!

GRAND BLUE SONUNDA GÜNCELE GELDİ!!! Oley be. 4chande takılırken sürekli gördüğüm seri olan Grand Blue'yu bizim Lohen'e önerince önce biraz karşı çıkmıştı "bak olm alırız ama yetişemeyebiliriz", "yapamayabiliriz oğlum" falan gibi şeyler söylediğini hatırlıyorum :D Ama ona rağmen her zamanki bir anlık gazımıza gelip başladık. Oh boy... Ne seriydi lan. 8 ay süren işkence ile karışık bir zevk. Bu seri kaç editör katletti, bu seri kaç typesetterı hayattan soğuttu. Başlarda hızlı girsek de daha sonradan hayatımızı sömüren bu harika seri... Gecenin 4-5'inde redraw atarken ana avrat sövdüğüm ve bir yandan da sevdiğim bu seri... Sonunda güncele geldi. Molester Man'den sonra buralara kadar getirdiğimiz için gurur duyduğum bir seri. Şimdi bu serinin güncele gelmezi bizi AŞIRI rahatlattı. Çünkü Grand Blue bayağı zamanımızı alan bir şeydi o yüzden şimdi elimizdeki öteki serileri daha hızlı bitirebiliriz veya kafamıza göre yeni seriler alabiliriz. Bundan sonra Grand Blue aylık gelecek bunu da unutmayın. Şimdi öteki grup üyelerinin Grand Blue hakkındaki hislerini sizinle paylaşacağım.

Selam, ben Lohengramm. Grand Blue'yu almamızı bouya istemişti. Ondan önce seriyi hiç duymamıştım veya hakkında hiçbir fikrim yoktu. Konusunun ne olduğunu sorduğumda da "dalış" cevabını almam beni seriye pek ısındırmamıştı ama alıncak seriyi seçme sırası ondaydı ve kabul etmek zorunda kaldım. İyi ki de kabul etmişim. Grand Blue "bence" SAD SCANS olarak çevirdiğimiz en harika 2. seri. En azından benim için ikinci sırada çünkü Molester Man ile özel bir bağım var benim. 

Her bölümünde en az 3 ila 4 bin arası kelime bulunan ve her sayfası normal bir manga sayfasından 5 kat daha fazla emek isteyen bu seriyi 8 ayda güncele getirdik. İlk aldığımızda hızlı başlayıp serinin editinden hızlı soğumuştuk. Editör sıkıntısından ötürü 3 ay bölüm vermediğimiz olmuştu fakat önünde sonunda hepsini aşıp güncele ulaşmayı başardık. Çevirisine ve editine saatlerimi verdiğim bir serinin daha güncele ulaşmasından çok memnunum artık ayda bir bölüm verip kurtulacağız Grand Blue'dan. Bu her ne kadar siz okuyucular için iğrenç bir şey olsa da emin olun çevirmen/editör olduğunuzda şükrettiğiniz bir şeye dönüşüyor. Umarım Grand Blue'ya anime uyarlaması da gelir ve daha çok insan bu gelmiş geçmiş en komik mangadan haberdar olur. Öyle bir yazı yazdım ki sanki seri komple bitmiş gitmiş gibi ama aylık bir serinin güncele gelmesi bitmesiyle eşdeğer bence. Neyse, kendinize iyi bakın, sağlıcakla. Yeni bölümler her ayın 15 ila 20'si gibi gelecekler. Ağustos ayında yeni bölüm olmadığından sonraki Grand Blue bölümünüzü 15 ila 20 Eylül arasında alacaksınız. Tam da okulların başladığı tarihte. Sokayım böyle işe :D 

Aslında typesetterlarımızın duygularını ve düşüncelerini alacaktık ama ikisi de nazlı olduğu için hiçbir şey yazmadılar. İlerleyen zamanlarda açılırlar sanırım.

Onun dışında yazacak bir şeyimiz yok. Bu zamana kadar Grand Blue'yu okuyan herkese teşekkür ederiz. Grand Blue bizim için "milestone" gibi bir şey olduğu için bütün günceli ona adayalım dedik. Okuduğunuz için teşekkürler, sonraki güncelde görüşürüz!


Grand Blue 34-35-36-37
Black Torch 7
Dr. Stone 21




If your dreams come true
It won't be because of anyone but yourself
You choose to run
Even on the days when the wind blows hard






Sonraki güncele kadar...

Hadieyw...

davulvezurna
enkötüenstrümanlardır

0 yorum:

Yorum Gönder