23 Temmuz 2017

Güncel Yazmayı Unutmuşuz Günceli

Selam arkadaşlar ben Sad God. Bu hafta güncel yazma görevi yine bana kaldı çünkü uzun zamandır güncel yazmıyormuşuz ve grubumuzun iki typesetterı da bir şey yazmak istemediler. Öncelikle bu hafta kimseyle bir derdimiz, sıkıntımız  yok. Sallayacağımız bir şey de yok. Aslında var ama bunları ileriki haftalara saklıyoruz. Bu yüzden bu güncel sade, basit, net ve saçma olacak.

Öncelikle geçen hafta neden güncel yazmadığımızdan bahsedeyim. Ben Fethiye'de tatildeydim, diğerleri de benim yokluğumda o kadar bölüm çevirmeme rağmen yalnızca İnuyashiki ve Karakai yapmışlar. Haliyle güncel yazısı unutulmuş. Bu hafta da hazır aklımızdayken yazalım, bölümler toparlansın dedik.

Bir de bu güncelin ikinci ana sebebini yazayım. Yeni bir Discord kanalı açtık. Eskisi çok fazla basılıyordu falan diye yılmıştık ama artık hodri meydan. Basan bassın eden hak ettiğini bulur kafasına girdik. Yeniden açtık. Hepinizi bekliyoruz. Sohbeti muhabbeti keyifli olan, samimi insanlar olduğumuzu düşünüyoruz eğer salak saçma konuşmuyorsanız genelde hoş sohbetler çevirebiliriz. Ateşli geceler için bu discord linkine tıklayın.

Bu hafta, geçen haftadan kalmış olan İnuyashiki'den bir cildimiz var. Ekim ayında anime uyarlaması gelene kadar bitireceğimizi düşünüyoruz.

Journey to the West'in 6 ve 7. Bölümlerini vermişiz. Bu da anavatanında +80-90 bölüm olup İngilizceye çevirisi geriden olan serilerden. Biz şu an İngilizce çevirisinin güncelindeyiz. Geliş temposu da gayet iyi. En azından düzenli geliyor. Daha hızlı gelseydi bile renkli ve bu kadar çok redrawı olan bir seriyi yetiştiremezdik zaten. İngilizcesinden bile iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum edit konusunda.

Yine geçen haftadan kalma 3 bölüm Takagi-san'ımız var. Ayrıca sevenlerine müjde, Takagi-san nihayet bir anime uyarlamasına kavuşuyor. Bu, SAD SCANS olarak animesi yokken aldığımız ve anime uyarlamasının duyuruluşuna şahit olduğumuz ilk serimiz sanırım.

Aradan 3 hafta geçince Dr. Stone'dan da 3 bölüm geldi. 18-19 ve 20'yi genellikle çıkar çıkmaz gününde veriyoruz fakat bazen üşenip birkaç gün sonrasına bıraktığımız da oluyor. Seriyi hızlı verme konusundaki motivasyonumuzu kaybettik bazı sebeplerden ötürü. Ayrıca Dr. Stone'un ilk cildi geçen günlerde satışa çıktı ve Japonya'da 40 bin adet sattı. Kendisiyle birlikte yeni çıkan Jump serileri için gayet iyi bir rakam olduğundan iptal edilme gibi bir şansı yok fakat esas patlamayı 80 bin adet satarak Robot x Laserbeam yaptı. Fujoshilerin gücü Boichi ve Riichiro'nun harika ortaklığını ezip geçti. Umarım satış rakamlarını her ciltte artırır ve popüler olur ki Boichi Reis tarafından çizilmiş bir serinin anime uyarlamasını görürüz. Sun Ken Rock veya Origin izlememiz mümkün değil zaten.

Ve muhtemelen şu an en çok beklenen serimiz olan Grand Blue'dan bir bölüm var. Bir bölüm deyip geçmeyin Grand Blue manga değil bir destan adeta. Bu bölümü de tam 62 sayfalık okuyucuyu güldüren, editörü sövdüren bir tane. Normalde biz bu bölümü 3-4 kişi paylaşıp yükü azaltarak yapacaktık fakat bizim ikiz yıldızlarımızdan dizgicimiz Shiinon koca bölümü bizden habersiz halletmiş bile. Bu hafta bu uzun bölümü okuyabildiyseniz, kendisine teşekkür etmelisiniz. Tabii Shiinon yaptı yapmasına ama bu bölümün yeniden çizimlerini sadeditor2001 üstlenmişti. O da 62 sayfalık bölümden ve kolay gibi görünmesine rağmen zor olan yeniden çizimlerden bıkıp ekibe ufak tefek saçma salak şakalar yapıyor. Dropbox klasörümüze yüklerken bölümün içine kendi acılarını, çilelerini küfürlü bir dille yansıtıyor.




Tabii ben bu bölümü kontrol ederken kendisi dağda bayırda geziyordu o yüzden bu "gereksiz"(?) SFX editlerini boş verip bıraktım ki bölümü bu güncelde yayınlayabilelim. Umarım sadeditor2001 dağda bayırda ayıların saldırısına uğramıştır.

Unutmadan yazayım, Grand Blue da Japonya'da aşırı popüler bir seri olduğundan ben anime uyarlamasının gelmesine kesin gözle bakıyorum fakat duyduğuma göre serideki "alkol" muhabbetinden ötürü gelmeme imkanı varmış. Alkol içtiklerinden değil fakat bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere Japonya'da içme yaşı 21 ve bizim karakterlerimiz 18-19 yaşlarında üniversite öğrencileri. Henüz içme yaşına ulaşamamış karakterler bolca alkol aldığı için animeye uyarlanamaz diye yazılar gördüm fakat umarım haksız çıkarlar çünkü uzun zamandır anime izlemeyen benim bile severek izleyeceği birkaç şeyden biri Grand Blue. Bu arada yazar da bu reşit olmayanların alkol içme açığını da "Grand Blue, üniversitelilerin bile alkol içebildiği bir paralel evrende geçiyor." diye kapatmış. Asla Grand Blue'daki gibi bir hayatımızın olmaması da paralel evrende olduğundan herhalde.


Son olarak Grand Blue ile ilgili geçenlerde bulduğum bir reddit gönderisini paylaşayım. Twitter'da yazar ve hayranlar tarafından yapılmış harika görseller buldum. Bir tanesini de credit sayfamızda kullandık. 34. Bölümde görürsünüz. Telefonunuzun duvar kağıdında gerçekten güzel duracak parçalar var. Umarım hoşunuza gider. Japoncamız olmadığından üzerlerinde ne yazdığını veya hangisinin hayran, hangisinin yazar yapımı olduğunu anlayamıyoruz ama olsun.



Ashita no Joe, Black Lagoon ve Chi no Wadachi'den falan da bölümler varmış. Öyle her şeyden biraz ortaya karışık bir güncel oldu. Black Lagoon hemen gider diye düşünüyorduk ama ayda 13-16 sayfa olsa bile emin adımlarla devam ediyor. Umarım final falan yapar veya hiç gitmez. 

Gitmeden evvel de Japonya'da popüler olduğuna ve anime uyarlamasının geleceğine kesinimsi gözle baktığım serilerden oluşturduğum bir liste yaptım. Anime uyarlaması duyurulan serilerin üstünü çizin, eğer yukardan aşağı, sağdan sola veya çaprazlamasına çinko yaparsanız tutturmuşum demektir. Onun da boş halini şuraya atayım. Bu güncellik benden bu kadar. Grup tarihinde yazdığımız en cringe, en vasat güncel olabilir ama tepemizin tası her hafta atmıyor. Sinirlendiğimiz zaman görüşürüz.




Bölümler:



Sonraki güncele kadar...
Hadieyw...
Discorda gelmeyi unutmayın lan!

0 yorum:

Yorum Gönder